Hewlett-Packard zlúči PC divíziu a divíziu tlačiarní

22.03.2012 Celý región

New York 21. marca (TASR) - Hewlett-Packard (HP) zlúči divíziu osobných počítačov (PC) a divíziu tlačiarní. Americký koncern dnes informoval o tejto reštrukturalizácii, ktorá mu má ušetriť náklady a podporiť rast, a potvrdil tak mediálne správy.

Nová super divízia bude mať ročný obrat vyše 65 miliárd USD (49,15 miliardy eur) a jej šéfom sa podľa očakávania stane doterajší šéf PC divízie Todd Bradley. Vyomesh Joschi, ktorý už desať rokov stojí na čele divízie tlačiarní (Imaging and Printing Group) a v HP pracoval 31 rokov, odchádza do dôchodku.

HP je najväčším výrobcom počítačov na svete. Zlúčenie divízií je prvým veľkým rozhodnutím novej šéfky koncernu Meg Whitmanovej, ktorá sa stala generálnou riaditeľkou HP vlani v septembri. Whitmanová predtým stála na čele spoločnosti eBay.

Predaj tlačiarní klesá, pretože ľudia stále viac na internete zdieľajú svoje dokumenty a fotografie. Na predaj osobných počítačov má zasa negatívny vplyv rastúca popularita tabletov a smartfónov.

Koncern neinformoval, aký vplyv bude mať reštrukturalizácia na pracovné miesta. V rámci úsporných opatrení v roku 2009 HP zrušil 4400 miest. Na konci októbra 2011 koncern zamestnával 349.000 ľudí.

Spoločnosť uviedla, že zlúčenie divízií zlepší imidž značky HP, manažment dodávateľských reťazcov rovnako ako zákaznícku podporu.

Informovali o tom agentúry AP a DPA.

(1 EUR = 1,3225 USD)
 

Vyberte región